NIEUWS

OMROEP WEST BEZOEKT DE BLAUWE TULP

Voor het televisieprogramma West Safari bracht Omroep West een bezoekje aan De Blauwe Tulp. Onze plateelschilderes Carolijn laat in het kort zien hoe het productieproces van Delfts Blauw in zijn werk gaat.DE BLAUWE TULP IN 360°

In het aardewerkatelier van De Blauwe Tulp wordt op traditionele wijze Delfts blauw aardewerk geproduceerd. De witgebakken aardewerk potten, schalen en beeldjes worden door schilders met de hand gedecoreerd. In de winkel van de Blauwe Tulp kun je al dit handwerk met eigen ogen aanschouwen. Alles wat van De Blauwe Tulp afkomt is te herkennen aan het handelsmerk, een blauwe tulp, de initialen SR en de woorden Delft Holland. Zo kun je herkennen dat het om echt Delfts handwerk gaat.

Delfttoer
Lees verder op delfttoer.nl


DELFT CERAMIC CIRCLE

Sinds 2013 hebben keramiekpartijen zich verbonden in de Delft Ceramic Circle, om gezamenlijk Delft Keramiekstad nog meer tot haar recht te laten komen.

Lees meer op de facebook-pagina van Delft Ceramic Circle


DELFTS BLAUW VANUIT ANTROPOLOGFISCH PERSPECTIEF

Wij zijn Jarl Hinfelaar en Kasper van Alphen, respectievelijk 22 en 23 jaar oud en afkomstig uit Den Haag en Zoetermeer. Wij namen deel aan de cursus Visual Methods 2013. Deze cursus is een keuzevak en onderdeel van de studie Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie en is te volgen aan de faculteit sociale wetenschappen binnen de Universiteit Leiden. Visual Methods 2013 is op zijn beurt weer een opstap en toelatingseis voor de MA Visual Ethnography in Anthropology.

De rode draad van de cursus is het maken van een korte etnografische film. Deze film kunt u vinden door via het menu naar de pagina ‘Delftware’ te gaan. Naast het bekijken van onze korte etnografische film kunt u ook additioneel beeldmateriaal, foto’s, citaten en achtergrondinformatie vinden met betrekking tot ons project.

Antropology
Lees verder op de website van Jarl en Kasper


Ceramic Circle
TIP Delft