Atelier

DE OORSPRONG VAN DELFTS BLAUW

Delfts aardewerk is geglazuurd aardewerk dat voor het eerst in het begin van de 17e eeuw werd gemaakt in Delft, Nederland. De inspiratie voor de beschilderingen kwam van het Chinees porselein, dat men met de VOC schepen naar Holland importeerde.
De naam Delft onderop een artikel is geen garantie dat een stuk volledig met de hand geschilderd is. De naam Delft heeft geen auteursrecht en is ook te vinden op alle massa geproduceerde souvenirs. De Blauwe Tulp vervaardigt de producten wel geheel op traditionele wijze.
In de 17e en 18e eeuw was het de gewoonte om elk product gemaakt in een Delfts aardewerkfabriek een teken te geven: een bijl, een roos, drie klokken of de initialen van de eigenaar van de fabriek. Op dat moment wist iedereen dat Delftsblauw uit Delft kwam en dat het in zijn geheel met de hand geschilderd was.

In 1695 waren er in Delft meer dan 30 plateelbakkerijen gevestigd. In de huidige tijd zijn er nog maar een paar plateelbakkerijen, waar De Blauwe Tulp er één van is die het product nog steeds volledig met de hand vervaardigt.
Ceramic Circle
TIP Delft
Dieren
Borden
Tegels
Vazen
Maatwerk
Overig
Dieren Borden Tegels Vazen Maatwerk Overig