Atelier

ONS ATELIER

Midden in het centrum van Delft, naast de nieuwe kerk, kunt u de Blauwe Tulp bezoeken. De Blauwe Tulp, gestart in 1997 is een klein aardewerkatelier in hartje Delft, waar het beroemde Delfts aardewerk op traditionele wijze met de hand wordt gemaakt.
Ons assortiment is uitgebreid, we maken items met typisch Hollandse decoraties, maar ook moderne items en speciaalwerk in opdracht.
U kunt bij ons terecht voor een speciaal ambachtelijk aandenken of relatiegeschenk. We maken onder andere geboortetegels of huwelijksborden zoals de klant dat wenst.

U kunt bij een bezoek aan de kleine fabriek De Blauwe Tulp de plateelschilderes aan het werk zien, die met kobaltoxide het halffabricaat beschildert. De tijdens het schilderen nog zwarte verf verandert tijdens het bakproces in de oven van zwart naar blauw. Dit gebeurt in een speciale oven op hoge temperatuur. Elk product is voorzien van het handelsmerk van'' De Blauwe Tulp'': een blauwe tulp, de initialen'' SR "en de woorden'' Delft Holland, de initialen van de schilder(es) en de jaaraanduiding.
Bij aankoop van een item geven wij een certificaat van echtheid uit, dat staat voor authentiek volledig met de hand beschilderd Delfts aardewerk.
De Blauwe Tulp maakt en verkoopt uitsluitend echt Delfts aardewerk.
Bezoekers kunnen onze collectie bewonderen in het centrum van Delft.
Omdat we direct aan onze klanten verkopen hanteren we de fabrieksprijzen.
Ceramic Circle
TIP Delft
Dieren
Borden
Tegels
Vazen
Maatwerk
Overig
Dieren Borden Tegels Vazen Maatwerk Overig